Wat ik doe

Binnen mijn coaching- en therapie praktijk begeleid ik cliënten op het gebied van bewustzijnsontwikkeling. De begeleidingstrajecten zijn gericht op vraagstukken omtrent traumaverwerking, stress- en burn-out klachten, hooggevoeligheid, (zelf-)liefde en relaties, intimiteit en seksualiteit, talent- en loopbaanontwikkeling. In mijn begeleidingswijze verbind ik verschillende lichaamgerichte coachingsmethoden en therapievormen die aansluiten op jouw coaching- of therapievraag. Het lichaam beschikt namelijk over een wijsheid waarin je de antwoorden op jouw vragen kunt vinden. Het lichaam beschikt namelijk over een wijsheid waarin je de antwoorden jouw vragen kunt vinden. Door dieper contact te maken met je lichaam, te voelen, te verbinden en te vertrouwen op je intuïtie is het mogelijk om oude wonden te helen.

In de begeleidingstrajecten maak ik gebruik van lichaamsgerichte methoden zoals: haptisch coachen, verbindende communicatie, bio-energetica, bodydrumrelease, ademcoaching, energetisch lichaamswerk, systeemwerk, regressietherapie, innerlijk kindwerk, trauma-regulatie, trauma-tijdlijn, lichaamsgerichte en systemische traumaverwerking, rituelen rondom verlies en rouw en relatieoefeningen. Lichaamswerk nodigt uit tot beweging, voelen, ervaren, het brengt ontlading en ontspanning.

Trauma Therapie

Trauma Therapie is gericht op mensen die een traumatische ervaring hebben meegemaakt, recent of in het verleden. Het biedt ondersteuning bij het verwerkingsproces. Een traumatische ervaring kan van invloed zijn op de manier waarop je denkt, voelt en de wijze waarop je emoties ervaart. Het kan van invloed zijn op de vrijheid die je ervaart in je handelen, de beleving van ontspanning en rust, zowel mentaal als in je fysieke lichaam.

Lichaamsgerichte coaching

Lichaamsgerichte coaching gaat uit van de veronderstelling dat je van binnen alles weet. Het lichaam beschikt over een wijsheid die het denken kan overstijgen en waarin je antwoorden kunt vinden. Wanneer we hebben afgeleerd om naar ons lichaam te luisteren of afgesloten zijn geraakt van ons gevoel kunnen stress- en burn-out klachten, psychosomatische klachten op mentaal, emotioneel en fysiek niveau ontstaan.

Relatiecoaching

Een relatie kan een spiegel voor bewustzijn zijn. We hebben anderen nodig om te kunnen spiegelen, onszelf te leren kennen, bewust te worden van ons gedrag, inzicht te krijgen in en te begrijpen waarom we ons gedragen zoals we doen. Wanneer er sprake is van miscommunicatie, conflicten, onbalans in afstand en nabijheid, problematieken in seksualiteit en intimiteit kan Relatiecoaching een oplossing bieden.

Training Zelfliefde

Op de momenten dat je het lastig hebt kun je jezelf bekritiseren. Je bent allesbehalve liefdevol naar jezelf. Je wijst jezelf af. Je kunt geen innerlijke rust ervaren, uit balans zijn geraakt, geen verbinding meer voelen met hetgeen je wilt of fijn vindt. Je kunt onbewust oude overlevingspatronen herhalen of het lukt je niet om met je aandacht in het ‘hier en nu’ aanwezig te zijn. Wees gerust, liefdevol naar jezelf zijn kun je leren!