De Bewustzijn Praktijk

Welkom!

Binnen mijn coaching- en therapie praktijk, gevestigd te Amersfoort, begeleid ik cliƫnten op het gebied van bewustzijnsontwikkeling. De begeleidingstrajecten zijn gericht op vraagstukken omtrent traumaverwerking, stress- en burn-out klachten, hooggevoeligheid, (zelf-)liefde en relaties, intimiteit en seksualiteit, talent- en loopbaanontwikkeling. Daarnaast geef ik trainingen op het gebied van bewust-zijn, zowel op persoonlijk als professioneel vlak. In mijn begeleidingswijze verbind ik verschillende lichaamsgerichte coachingsmethoden en therapievormen die aansluiten op jouw coaching- of therapievraag. Het lichaam beschikt namelijk over een wijsheid waarin je de antwoorden op jouw vragen kunt vinden.

Over mij

Mijn naam is Kim de Klein. Ik ben 34 jaar en woonachtig in het centrum van Amersfoort. Het is de plek waar ik mij al ruim negen jaar thuis voel. Het is daardoor de juiste locatie gebleken voor de start van mijn coaching- en therapie praktijk.

Ik heb een achtergrond als HR-adviseur binnen een commerciële organisatie. Een rol die ik 12,5 jaar met veel plezier en uitdaging heb vervuld. In die periode heb ik mij gespecialiseerd in werving- en selectie, vitaliteit, coaching en persoonlijke en professionele ontwikkeltrajecten van medewerkers en teams.

In mijn kindertijd heb ik een traumatische ervaring gehad die doorgewerkt heeft in mijn kindertijd en volwassen leven. Het heeft gemaakt dat ik mij een lange tijd op fysiek, emotioneel en mentaal niveau angstig, gespannen en onzeker heb gevoeld. Het heeft een wissel getrokken op mijzelf en op de dierbaren om mij heen. Diep van binnen wist ik dat ik hierin iets te doen had. Ik wilde en kon immers niet op die manier verder gaan. De zoektocht naar een passende begeleidingsvorm heeft mij uiteindelijk gebracht op het pad van lichaamsgerichte- en traumacoaching. Ik ben geraakt door de kracht van lichaamswerk, waardoor ik mede de traumatische ervaring heb kunnen verwerken. Mijn passie voor lichaamsgerichte- en traumacoachingsmethoden is in die periode gegroeid. In mij is er een dieper niveau van voelen, (lichaams-)bewustzijn, ontspanning, rust en ruimte gekomen. Van binnen weet ik alles, dat is wat ik ervaren heb. Door de weg naar binnen te (her-)vinden, heb ik ook de weg om het te leren uiten, ofwel de weg naar buiten, gevonden. Mijn cliënten begeleid ik in de weg naar binnen en bewust-zijn. Mijn cliënten, verbinding, afstemming, bewust-zijn, openheid en een veilige setting waarin processen zich kunnen ontvouwen, staan voor mij centraal.

De afgelopen zes jaar heb ik verschillende opleidingen gevolgd aan het Atma Instituut te Amersfoort. Ik heb mij gepecialiseerd in Lichaamsgerichte Coaching, Trauma Coaching, Relatiecoaching en recent heb ik de opleiding Trauma Therapie afgerond. Daarnaast heb ik trainingen op het gebied van Verbindende Communicatie (Taal die werkt), Karakterstructuren (Life Force Fitness), Haptomische massage (MOOD Massageopleidingen) en een Trainersopleiding (Atma Instituut) gevolgd. Op dit moment volg ik een verdiepingstraining die gericht is op de dynamiek van overlevingsmechanismen en neuro-affectieve ontwikkelingspsychologie (Life Force Fitness).

Als Senior Assistent Mentor ben ik verbonden aan het Atma Instituut. In deze rol begeleid ik studenten van de opleidingen Lichaamsgerichte coaching, Trauma coaching en Trauma Therapie in hun persoonlijk ontwikkelproces tot Coach en Therapeut. Daarnaast assisteer ik de training Karakterstructuren bij Life Force Fitness. Persoonlijke ontwikkeling staat voor mij centraal. Het is de weg die ik bewandel in mijn verdere groei als Trauma Therapeut, Trainer en toekomstig Docent. Het begeleiden van cliënten en studenten is voor mij het mooiste en meest dankbare werk dat er is!

Wie ik verder ben? Ik houd van in beweging zijn, niet alleen fysiek ook wanneer het gaat over persoonlijke ontwikkeling. Dagelijks train ik om 06.00 uur in een Crossfitbox in Amersfoort. Het maakt dat ik mijn dag met veel plezier, energie en focus start. Ontspannen doe ik door Yoga, Pilates, actieve meditaties en ik ben graag buiten: wandelen op het strand of in een bos, hiken en fietsen. Gelukkig word ik van mijn katers Guus en Sep, mijn familie en vrienden, koken en eten, (oude) steden bezoeken, dansen, struinen in een kringloopwinkel, het lezen van boeken en gedichten, kamperen in de vrije natuur, nieuwe dingen leren door het volgen van opleidingen, trainingen en workshops. En van chocolade, taart en koffie!

Wanneer mijn achtergrond en verhaal je aanspreekt, je een coaching- of therapievraag hebt waar je ondersteuning of begeleiding in wilt hebben, neem dan gerust contact met mij op. In een intakegesprek praat ik hier graag met je verder over.